ホストタウン事業でスイスのモルジュ市との交流スタート

モルジュ市の扉が大山崎町に開かれました

2018年4月13日、スイスのヴォー州にあるモルジュ市を訪れた山本圭一大山崎町長。

日本の国旗を掲げた市庁舎前でジャック市長からの歓迎を受けたあと、市政執行室でモルジュ市の歴史を始め、市政全般について市長の説明がありました。

その後、大山崎町からの交流希望に対しては既にモルジュ市の執行部の中で承認を得ていることを明かされ、今後の交流の具体的なあり方について互いに検討していくことを山本町長、ジャック市長が確認し合いました。

The way is now open for an international partnership between Morges and Oyamazaki

On April,13,2018, Keiichi Yamamoto, Mayor of Oyamazaki, paid his first visit to the town of Morges in the canton of Vaud, Switzerland.

He was given a warm welcome by Mayor Jaques in front of the city hall. Thereafter, the delegation from Japan received an explanation about the various features of Morges and its interesting historical background by Mayor Jaques himself. Together with the members of the municipality, the delegation moved then forward to formulate the bases of a mutual agreement concerning the achivement of a Jumelage in the near future.

The municipalities are now in train to work out concrete plans for establishing a successful partnership and maintaining future exchanges.

ジャック市長と握手する山本町長
市政執行室で打ち合わせ

大山崎町 教育委員会生涯学習課 ホストタウン事業推進プロジェクトチーム

更新日:2018年04月24日