フェンシングクラブの国際交流

大山崎町には、かつて太田雄貴さん【オリンピックメダリスト、現日本フェンシング協会会長】が所属された京都フューチャーフェンシングクラブがあり、本町ホストタウン事業の一つとして、同じ競技種目のフルーレに取り組むモルジュ市のフェンシングクラブとの交流を進めています。

4月13日に山本町長がスイスでの公式日程の中で、モルジュ市長とともに、モルジュフェンシングクラブを訪問し、同クラブの会長、副会長、コーチらの関係者に京都フューチャーフェンシングクラブとの交流を提案しました。

皆さんはたいへん好意的にお聞きいただき、今後調整を進めることになりました。関係の皆さんに感謝します。

Oyamazaki town is home to the Kyoto Future Fencing Club KFFC, which Olympian medalist Yuki Ota was also a member of during his days as a junior fencer.

One of the main goals of the Oyamazaki "Host Town Initiative" is the creation of a close relationship between the fencing clubs of Morges and Oyamazaki.

Accompanied by Mayor Jaques of Morges, Mayor Yamamoto of Oyamazaki was given the chance to visit the Cercle d' Escrime de Morges CEM and had the pleasure of officially meeting its members on April 13, 2018.

He expressed his hopes of organizing athletic exchanges between the KFFC and the CEM to the club president, vice president and its head coach.

The idea was very well received and all parties agreed on laying out the groundwork for establishing a long term partnership.

Many thanks to everyone involved, we are looking forward to our future collaboration.

フェンシングクラブの紹介を受ける山本町長
フェンシングの練習風景です
打ち合わせをしている山本町長

大山崎町 教育委員会生涯学習課 ホストタウン事業推進プロジェクトチーム